NOVICE

Jabolko navdiha

Ko smo že mislili, da je prostovoljstvo in solidarnost izginila, nas je na globoka čustva in vrednote opozorila narava. S svojo neizmerno močjo nam je pokazala kako minljivo je lahko naše imetje, kako ranljivi smo. V trenutkih naše nemoči smo spoznali, kako pomembno je ob sebi imeti sočloveka, ljudi, ki so v težkih trenutkih pripravljeni priskočiti na pomoč.
In to smo mi vsi, ki smo v času največjega požara v zgodovini Slovenije stopili skupaj. In prav za ta nesebična dejanja, ki smo jih izkazali v času požara je predsednik g. Borut Pahor podelil jabolko navdiha.
V imenu junakinj in junakov je priznanje prevzel g. Simon Vendramin, poveljnik Gasilske enote Nova Gorica in vodja intervencije na Krasu, ki se je v imenu vseh zahvalil za vročeno priznanje.
Zavedajte se, da je to priznanje namenjeno tudi vam dragi domačini in domačinke, predvsem pa našim “malim junakom”, ki so ob cesti delili hrano in pijačo in naše junake pozdravljali z nasmehom na obrazu ter jim vlivali moč in pogum.
Še enkrat se kot KS Kostanjevica na Krasu zahvaljujemo za vsa srčna dejanja, ki ste jih izkazali in vam čestitamo.

Foto: Bor Slana

Iz leve: Predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor; Gašper Furlan, 14-letnik predstavnik naših “malih junakov”; Tina Urdih, predstavnica domačinov; Larisa Matezič, predstavnica Rdečega križa Slovenije; Jelko Lapajne, predstavnik lovcev, ki so skrbeli za vodenje gasilskih enot po terenu; Erik Spačal, podpoveljnik matičnega PGD Kostanjevica na Krasu, vodja, predstavnik vseh prostovoljnih gasilcev; Simon Vendramin, poveljnik Gasilske enote Nova Gorica in vodja intervencije na Krasu.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.