NOVICE

Zbirni center Kras ali divje odlagališče odpadkov?

Spoštovane občanke in občani.
Kljub pozivom, da se v času izrednih razmer vzdržite odlaganja odpadkov pred Zbirni center Kras v Kostanjevici na Krasu zaradi zaprtja, smo žal opazili, da so številni posamezniki tovrstne odpadke brezvestno odlagali. Kar pa nas še bolj žalosti je to, da se je odpadke odlagalo ne le pred ekološki otok ampak tudi v naravo.
V petek se je ekološki otok ponovno odprl in opazili smo, da so se odpadki odlagali pred vhodom izven obratovalnega časa.
Ker so takšna dejanja nedopustna smo v zadevo vključili občinsko redarstvo in obvestili pristojnega inšpektorja. Pristojne službe zadevo že preiskujejo. Hvala posameznikom, ki so nam z pomembnimi informacijami pomagali, da smo povzročiteljem že na sledi.
V preteklosti smo že imeli takšne primere in povzročiteljem je bila izrečena kazenska ovadba.
Vsak, ki opazi takšno ravnanje je dolžan obvestiti pristojni organ ali Krajevno skupnost.
Stanje na terenu je pereče. Ekološki otok, številne javne površine in v nekaterih primerih tudi zasebne površine ob javnih cestah, so postala odlagališča raznih odpadkov in zelenega reza, kar je nedopustno!
Na vas apeliramo, da teh odpadkov ne odlagate na za-to neprimerna mesta in da odpadke odlagate v Zbirni center Kras ob ponedeljkih 14 – 17 ure, petkih 10 – 12 ure ter ob sobotah od 10.30 – 12 ure.
Odlaganje odpadkov izven obratovalnega časa je kaznivo in se kaznuje z globo.
Spoštovani, izkažite solidarnost in pomagajte nam ohraniti čisto naravo. Skrb za čisto in urejeno okolje je obveznost vsakega!
Slike naše okolice v teh dneh, povedo več kot besede…

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.