DOGODKI

Proslava ob materinskem dnevu

V soboto 30. marca je v gasilskem domu Kostanjevica na Krasu potekala proslava ob materinskem dnevu, ki pa je bila prav posebno obarvana z dobrodelno noto pridiha, saj se je zbiralo prostovoljne prispevke za šolski sklad Osnovne šole in vrtca Kostanjevica na Krasu za namen nakupa novih potrebščin in igrač.

Polna garaža gasilskega doma je bila več kot dober pokazatelj odličnega odziva s strani staršev in starih staršev, ter vseh ostalih, za katere so predšolski in osnovnošolski otroci skupaj s Krajevno skupnostjo Kostanjevica na Krasu pripravili pester in kvaliteten kulturni, glasbeni in plesni program, ki ga je vodila in povezovala Deja Trampuž.

Popoldan je potekal v znamenju pesmi, plesa in recitalov.

Pester program se je začel z nastopom mešanega pevskega zbora iz Kostanjevice na Krasu, nato so nas naši najmlajši iz vrtca s plesom in pesmijo popeljali v čas brezskrbnih otroških dni, ko so nam peli uspavanke in pekli palačinke.

Šola je pripravila zanimive in atraktivne točke, za katere so poskrbeli mladi glasbeniki, pevci, plesalci in pripovedovalci.

Obiskovalci so lahko uživali ob zvokih mladih talentov. Na harmoniko nam je zaigral Matija, Zala nas je navdušila ob zvokih violine, Tinkara s flavto. Da saksofon in harmonika lepo sovpadata skupaj sta nam pokazala Luka in Anže.

Nato smo prisluhnili mladi pevki Tiani, ki je s pesmijo “Malo miru” orosila marsikatero oko.

Da leta niso ovira so nam dokazale plesalke, “mladenke”, ki trenirajo enkrat tedensko v plesnem društvu Be Funky pod vodstvom Mateje Terčon Knap. Decembra so se udeležile mednarodnega tekmovanja v Zagrebu in na Kras prinesle zlate medalje. V aprilu jih čaka tekmovanje v Sarajevu za kar jim želimo veliko uspeha in sreče.

Po končani prireditvi so otroci svoje mame obdarili z unikatno izdelanimi ogrlicami. Zahvala za trud gre ge. Nadi Okretič, ki nam je pomagala pri njihovi izdelavi.

Posebna zahvala gre tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kostanjevica na Krasu, da smo lahko proslavo izpeljali pod njihovo streho.

Hvala tudi vsem vam, ki ste se proslave udeležili in pomagali, da smo v šolski sklad naših malih prijateljev prispevali 130 eur.

 

Avtor(ica) besedila: Tina Urdih

 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.