DOGODKI

Martinovanje v Kostanjevici na Krasu

Za nami je prekrasna martinova nedelja, ki smo jo v Kostanjevici tokrat še posebej praznično obeležili. Poleg tradicionalnega krsta mošta in s tem povezanega prijetnega druženja, smo s prisrčno komedijo otvorili tudi obnovljeno krajevno dvorano. Po kar temeljiti prenovi bo naša dvorana, ki je že vsa leta pomembno zbirališče Kostanjcev poslej še lepša in predvsem bolj varna, tako za obiskovalce, kot tudi za nastopajoče.
Naša ‘Kržada’ se je pokazala kot odlično prizorišče za tovrstna druženja, čemur priča tudi odličen odziv obiskovalcev, tako domačinov, kot tudi tistih iz bolj oddaljenih krajev. Po veselih izrazih na obrazih lahko sklepamo, da so se vsi zares odlično počutili v naši družbi.
Za pripravo in izvedbo takšnega dogodka je seveda bila porabljena prenekatera ura in to ne le vodstva krajevne skupnosti, pač pa tudi številnih drugih. Zato se člani KS Kostanjevica najlepše zahvaljujemo vsem, ki so nam pri tem priskočili na pomoč.
Najlepša hvala Tanji za enkratno torto in Tatjani, ki nam je kuhala. Hvala ŠKTD Fajti hrib in vsem, ki ste pomagali pri pripravi dvorane in Kržade in temu dogodku namenili vso svojo energijo. Hvala vinarjem, da ste se odzvali našemu vabilu in sv. Martinu iz Korit, da nam je zbistril mošt. Seveda hvala tudi vsem ostalim, ki ste nam pri pogostitvi ter pri pospravljanju priskočili na pomoč … brez vas ne bi zmogli.
Seveda pa gre zahvala tudi udeležencem (obiskovalcem, pokuševalcem, gledalcem, plesalcem, godcem, pevki), predvsem pa našim vaščanom. Vaša prisotnost in podpora nam daje dodatno motivacijo za nadaljnje delo.
Skratka vsem se zahvaljujemo z željo, da tudi martinovanje ostane v takšni (ali pa še nadgrajeni, poboljšani) obliki eno od naših Kostanjskih tradicionalnih druženj.

Svet KS Kostanjevica na Krasu

Avtor slik: KS Kostanjevica na Krasu

MARTINOVANJE

Martinovanje v Kostanjevici na Krasu poteka vsako leto prvi vikend po 11.Novembru.
Dogodek se prične z pokušino vin okoliških vinarjev in seveda kraškim pršutom.
Sledi dogajanje v dvorani, tradicionalni krst in tradicionalna Martinova večerja.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.