DOGODKI

Drugačen a vseeno veseli december v Kostanjevici na Krasu

Prišel je čas, da malček obudimo decembersko dogajanje v letu, ki je minilo.
V Kostanjevici na Krasu, iskreno rečeno, ni bilo ravno tradicionalno, kot ni bilo celotno leto 2020 za vse nas. Čez večino leta smo bili omejeni. Bili smo prikrajšani za veliko kulturnih in športnih prireditev, omejeni smo bili glede druženja, uvedli so nam policijsko uro in celo druženje s sorodniki ni bilo ravno zaželeno. Bolj se je bližal mesec december, bolj smo upali, da se bodo te omejitve in prepovedi končale. Žal temu ni bilo tako in odpadlo je naše druženje ob kuhanem vinu. Da bi mesec december, ki mu običajno dodamo tudi pridevnik veseli, malo popestrili in kljub temu upoštevali vse omejitve s strani NIJZ smo na socialnem omrežju Facebooku in na spletni strani kostanjevicanakrasu.si, pripravili nagradno igro “Kje je Božiček?”. V tednu pred božičem smo od ponedeljka do petka izvedli kviz in iskali Božička v vaseh po kraškem delu občine Miren-Kostanjevica. Božičkovi pomočniki so sestavljali zanimiva vprašanja, ki so nas popeljala po vaseh in skozi katera smo se nekaj naučili ter spoznali običaje, ki jih imajo za božič drugod po svetu. Med vsemi sodelujočimi, ki so pravilno odgovorili na vprašanja je bil vsak dan nekdo izžreban in Božiček mu je podaril drobno pozornost. V kvizu so lahko sodelovali vsi – stari, mladi, prebivalci naše občine in tisti, ki to niso.
Z veseljem smo se odzvali tudi na predlog enotne okrasitev na temo “Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej”. Skoraj ni hiše v vasi, da ne bi okrasila vsaj enega kolesa na vrtu, balkonu, verandi, terasi,…
Bilo je tudi nekaj posameznikov, ki so se letos odločili svoje jaslice prestaviti iz hiše na dvorišče. Tudi v krajevni skupnosti smo letos jaslice na Kržadi izdelali v nekoliko večji obliki kot lani. Seveda gre tu tudi zahvala vaščanom, ki so pri tem pomagali. Tako smo večerni sprehajalci v decembru imeli res kaj videti.

KS Kostanjevica na Krasu

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.